دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تلاش جمهوری‌خواهان آمریکا برای ممانعت از رفع تحریم سپاه

جمهوری خواهان کنگره آمریکا به دنبال ارائه طرحی قانونی برای جلوگیری از لغو تحریم ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و حذف آن از فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی هستند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۳ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 04
کد خبر: ۱۲۸۱۴۹

به گزارش راهبرد معاصر در حالیکه مذاکرات وین به منظور تصمیم گیری سیاسی آمریکا دچار وقفه شده است، برخی قانونگذاران جمهوریخواه و تندروی آمریکا در هراس از لغو تحریم ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تقلا برای ارائه طرح های ضد ایرانی هستند.

نشریه راستگری واشنگتن فری بیکن روز دوشنبه به وقت محلی گزارش داد جمهوری خواهان کنگره آمریکا به دنبال ارائه طرحی قانونی برای جلوگیری از لغو تحریم ها علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و حذف آن از فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی توسط دولت دموکرات جو بایدن به عنوان بخشی از توافق هسته ای جدید با تهران هستند.

بر اساس این گزارش، برایان ماست و اسکات پری دو سناتور جمهوریخواه این طرح را با عنوان "جلوگیری از مماشات با تروریست ها توسط حامیان تروریسم" معرفی کردند.

این طرح برای جلوگیری از اقدام دولت آمریکا در خارج کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی به عنوان بخشی از امتیازات به ایران تحت توافقنامه هسته‌ای جدید بدون تایید کنگره طراحی شده است.

"واشنگتن فری بیکن" با بیان اینکه ایران دولت بایدن را تحت فشار قرار داده است تا سپاه را از فهرست سیاه خارج کند، در راستای هراس آمریکا از نفوذ منطقه ای جمهوری اسلامی ایران مدعی شد این در حالی است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور فعال برای ترور مقامات ارشد دولت ترامپ اقدام کرده و به نیروهای آمریکایی در منطقه حمله می کند.

این نشریه راستگرای آمریکایی نوشت که تلاش دولت آمریکا برای حذف این تحریم‌ها، با مخالفت رهبران سیاست خارجی دموکرات و جمهوری‌خواه مواجه شده است.

این رسانه تندروی آمریکایی مدعی شد مقامات آمریکایی نگرانند چنین امتیازی به عنوان بخشی از توافق هسته ای با ایران، تهران را در حمایت از تروریسم در جهان و عملیات جاسوسی جسورتر کند. روسیه نیز در کنار این توافق میلیاردها دلار درآمد کسب می کند که این امر نیز خشم قانونگذاران را برانگیخته است.

به نوشته این رسانه آمریکایی، این یکی از چندین طرح مطرح شده در کنگره آمریکا است که دولت این کشور را موظف به مشورت با کنگره در خصوص توافق احتمالی با ایران می کند.

بر اساس این گزارش، یک طرح جداگانه که هفته گذشته در مجلس نمایندگان ارائه شد، دولت بایدن را ملزم به توضیح در مورد چگونگی نقش کاهش تحریم‌های ایران در افزایش توانایی‌های سپاه پاسداران می‌کند.

در طرح پیشنهادی ماست و اسکات پری آمده است که امکان برداشتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست ادعایی وجود ندارد مگر با تصویب آن در هر دو مجالس نمایندگان و سنای آمریکا.

سناتور ماست در گفتگو با فری بیکن ادعا کرد: نه تنها رئیس جمهوری از پایبندی به سوگند ریاست جمهوری خود امتناع می کند و قانون اساسی آمریکا را دور می زند، بلکه وی برای جلب رضایت تروریست ها، آمریکایی ها را نیز در معرض خطر قرار می دهد.ارائه این طرح برای منع وی از اتخاذ تصمیمات اجرایی در مورد امنیت ملی مانند حذف سازمان های تروریستی شناخته شده از فهرست سازمان های تروریستی است.

این اظهارات و طرح های ضد ایرانی در حالی است که اکثر سیاستمداران و مقامات جهان از جمله سیاستمداران آمریکایی معتقدند تئوری دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا در مورد خروج از برجام و انجام توافق قوی تر با ایران از طریق تحریم های سخت و سیاست فشار حداکثری اشتباه بود و شکست خورده است.

ترامپ در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران که مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، خارج شد.

به دنبال شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری آمریکا، جو بایدن نامزد دموکرات ها توانست با کسب بیشترین آرای الکترال ریاست جدید کاخ سفید را بر عهده بگیرد و ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری ترامپ شکست خورده گفت قصد دارد واشنگتن را به برجام بازگرداند اما به رغم ادعاهای خود در مورد بازگشت به برجام در صورت پیروزی در انتخابات، تاکنون هیچ اقدام موثری در این مورد انجام نداده است.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دست یابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز دوشنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، بدلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند.

امیرعبداللهیان افزود: هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار